Udtagelsesregler U23

Udtagelsesregler U23

logo.png

Kriterier for udtagelse til U23 EM

Udtagelse til U23 EM er betinget af, at fægteren har opfyldt kravene for bruttolandsholdsfægtere for enten junior eller senior, samt at fægterens træner har opfyldt kravene til indsendelse af sæsonplaner som beskrevet under bruttolandsholdet.

Udtagelse sker 8 uger før afholdelse af U23 EM, der typisk afholdes ultimo maj. 

Særligt gælder for stævnekravene:

Som junior kræves minimum deltagelse i 3 JWC inden for de sidste 12 måneder inden udtagelsen.

Som senior kræves minimum deltagelse i 4 senior satellit, WC eller Grand Prix turneringer inden for de sidste 12 måneder inden udtagelsen.

Kvalifikationsåret er dermed en anelse forskudt i forhold til både junior og senior EM/VM kvalifikationsåret.

Økonomisk har DFF stærkt begrænsede muligheder for økonomisk støtte. DFF betaler holdgebyr, men DFF stiller ikke CDD til rådighed. Alle øvrige omkostninger til transport, hotel, forplejning, individuelt entry fee, mm. dækkes af fægterne selv.

Deltagelse i U23 EM kræver gyldig EFC licens. Det er fægterens ansvar at sørge for gyldig EFC licens i tide, så fægteren kan tilmeldes U23 EM. Licensen betales af fægteren selv.

Pointkrav

Der er ikke krav om at have opnået et minimum af JWC- eller senior WC-point.

Selektion af fægtere til udtagelse

I første omgang udtages de 4 fægtere i Bruttotruppen, der ligger højest på FIE's seniorrangliste 8 uger før første konkurrencedag ved U23 EM, og som samtidig opfylder alderskriteriet for U23.

Hvis ikke der kan udtages 4 fægtere efter ovenstående kriterium, så kan der efterfølgende udtages fægtere, som udelukkende er medtaget på FIE's juniorrangliste. Disse udtages i forhold til deres placering på FIE's juniorrangliste 8 uger før første konkurrencedag ved U23 EM.

Dog gælder det for både FIE's senior- og juniorranglisterne, at point fra EM og VM kun tæller med fra top-32. Dvs. placeringen på ranglisten nedjusteres for eventuelle point optjent ved EM eller VM for en plads som nr. 33 eller dårligere.

Holdfægtning

Fægtere, der udtages på individuel, forventes i udgangspunktet at deltage i holdfægtning. Det endelige hold udtages af Sportschefen.

DFF-Eliteudvalget, 5. marts 2019