IT-værktøjer

IT-værktøjer

COLOURBOX3654645.jpg
Nedenfor præsenterer vi nogle IT-værktøjer, som kan gøre klubhverdagen lidt nemmere for fægteklubbens ledere:
 
Ophardt Team Sportevent
I 2012 blev DFF's stævner tilsluttet Ophardt On-line-stævnetilmeldingsmodul. Når klubbens fægtere er oprettet i systemet, kan klubben tilmelde sig stævner og følge med på danske ranglister og stævneresultater. Systemet kræver adgangskode.
Læs mere om adgangskode til klubadministrator i linket i overskriften, som indeholder DFF's informationsbrev om overgang til Ophardt-systemet (udsendt april 2012).
 
Ophardt System er også et stævnestyringssystem, som klubben kan bruge ved afholdelse af stævner.
 
Nemmere mødeplanlægning og mødeafholdelse:
Flere fægteklubber har fundet ud af, at der findes gratis og nemme værktøjer til mødeplanlægning på nettet.
 
Doodle
F.eks. kan "Doodle" gøre det nemmere at finde en fællesmødedato for en gruppe af ledere, trænere eller fægtere, idet du via deres emails med Doodle hurtigt og nemt kan sende dem et skema med forslag til datoer, som de kan krydse af og returnere til dig.
 
DropboxFør, under og efter mødet kan man nemt arbejde med fælles dokumenter ved f.eks. at benytte "Dropbox", hvor flere personer kan dele store mængder af fælles filer - så behøver man ikke at sende dem til hinanden længere i alle mulige versioner. Se mere på links nedenfor.
Der er også andre nemme og gratis muligheder for fælles mødeplanlægning og fildeling på nettet.
 
FacebookFacebook- klubbens profil som kommunikationsmiddel til medlemmer - og millioner af andre....
Flere og flere fægteklubber benytter Facebook til den daglige kommunikation med medlemmerne. Her kan alle klubbens frivillige og fægterne ret nemt komme i kontakt, og klubben kan let kommunikere forskellige informationer til brugerne. En del klubber kombinerer Facebook med deres hjemmeside i forskellig grad. Facebook er det sociale internetbaserede medie, som benyttes af flest danskere.
 
I april 2012 afholdt DFF et aftenkursus, hvor frivillige trænere, ledere, forældre m.m. kan lære lidt mere om, hvordan I kan benytte Facebook i klubarbejder. Få en powerpointpræsentation af kurset.
 
I 2019 har Idrættens Medieudvalg i Danmarks Idrætsforbund produceret en masse gode instruktionsvideoer om klubbers brug af Facebook: Gå til videoer.
 
Klub-modulInternetbaseret foreningsadministration:
Der findes efterhånden en del internetbaserede systemer til foreningsadministration, der kan lette hverdagen for klubbens ledere og give nye muligheder for ledelsen.
 
Et af dem er "Klubmodul", som fægteklubberne I Aarhus, Frederiksberg, Helelrup og kalundborg benytter. Klubmodul bruges endvidere af godt 640 klubber landet over. Udover at Klubmodul kan lave medlemslister og økonomistyring, er det særlige med Klubmodul formentlig, at det giver klubben og dens medlemmer ret fleksible muligheder for at tilmelde sig på hold, som klubben opretter, nem betalingsadgang med Dankort, nem adgang til udskrift af holdlister, som trænerne kan bruge, samt at systemet leveres med mulighed for at lægge mange af tingene ud på en almindelig klubhjemmeside.
Ligesom flere andre administrationssystemer på nettet kan der oprettes flere brugere, som kan arbejde på hjemmesiden, så flere af klubbens frivillige kan løse opgaver for klubben - samtidigt. Se på de nævnte klubbers hjemmesider og/eller læs mere hos Klubmodul, om hvordan systemet fungerer. 
I kan også kontakte klubberne og høre mere om klubbens erfaringer.
Prisen for Klubmodul er omkring kr. 300 pr. måned.
 
Der findes også andre administrationssystemer til foreninger på markedet.
Prøv at sammenligne muligheder og priser med klubbens behov, og find ud af, hvilket system, der i forhold til jeres behov, pris ect. giver de bedste muligheder for økonomistyring, holdledelse og kommunikation med medlemmerne.
 
Et fingerpeg om, hvornår det kan betale sig at benytte de nævnte systemer, er nok, at I bør være over 50 aktive medlemmer før behov og pris spiller godt sammen - og så har I fremad nemmere administrative muligheder for at blive og håndtere flere medlemmer.
 
 
Brug Billetto til det næste arrangement i klubben. F.eks. en tur for klubbens ungdomshold, hvor forældrene kan betale for deres barn online. Det kunne også være billetsalg til årets fest.  Billetto er gratis for klubben og gør det nemt for alle, der holder et arrangement at tage imod tilmeldinger og betalinger. Billetto kan eksempelvis anvendes til julefrokoster, nytårsfest, koncerter, kurser eller sportsbegivenheder - kort sagt alle slags events, store som små. Til nogle arrangementer beregner Billeto et mindre betalingsgebyr hos køberen af billetten. Det fremgår af det enkelte køb. Klubben betaler ikke gebyr.
 
KlubtøjNemmere salg af klubtøj?

Gennem Klubmodul (ovf.) kan I som omtalt ovenfor sælge ting på jeres hjemmeside med brug af Dankort. Hvis I helt vil slippe for besværet med indkøb, binding af kapital i lagervarer, og administration af salg, så har bl.a. Fægteklubben Trekanten Østerbro fundet en sportsudstyrsleverandør, som tager sig af det hele. Fremadrettet er klubbens eneste arbejde at informere medlemmerne om, hvor deres træningsdragt med logo og mulighed for navnetryk kan købes. Klubben har ingen investering - men så heller ikke en fortjeneste og mindre indflydelse på dragtens udformning - men et tilbud til medlemmerne om en træningsdragt uden det store "bøvl". I er velkomne til at kontakte klubben, hvis I vil høre mere om sagen. Se link til FKT Østerbros træningsdragtsalg