Fægteudstyr

Fægteudstyr

Lån af fægteudstyr
Som begynder kan du som regel låne udstyr af klubben i den første tid, du går til fægtning. Herefter forventes det ofte, at du efterhånden anskaffer dig dit eget udstyr.
 
Køb af fægteudstyr
Som det meste andet sportsudstyr er fægteudstyr dyrt - hvis man skal have det hele. Et komplet fægteudstyr koster ca. kr. 4000-4500.
 
Et komplet fægteudstyr består af: Fægtemaske, fægtejakke, fægtebukser, fægtehandske, våben, kropsledning - og en elvest (på disciplinerne "fleuret" og "sabel"). 

Ved at købe dit eget udstyr viser du både dig selv, din træner og klubben, at du går aktivt og seriøst ind for din sport.
 
Vi anbefaler, at du starter med at købe et elektrisk våben og en kropsledning, da klubberne bruger mange penge og arbejdskraft på reparationer af det elektriske udstyr. Hertil kommer, at du som regel kommer til at betale for at knække klubbens våben, som bruges af mange forskellige mennesker.
 
Når du har købt disse ting, så er det på tide at overveje anskaffelse af fægtebukser, fordi klubberne ofte ikke ligger inde med mange lånebukser.
 
På videre sigt er det nu en gang også dejligst at have sin egen fægtehandske, maske, jakke og elvest (til fleuret/sabel), fremfor udstyr, som bruges af mange andre lånere.
 

Der er mange som starter med at købe brugt fægteudstyr. Der findes en Facebookgruppen -"Fægteudstyr. Køb & Salg.", og så kan man være heldig at nogen i klubben gerne vil sælge noget brugt udstyr.

Mange klubber laver også fælles indkøb af nyt udstyr, til fornuftige penge, og deling af fragtudgifterne.