Senior nationalt/regionalt

Senior nationalt/regionalt

Seniorer Nationale og regionale konkurrencer er konkurrencer, som ikke er en del af Danmarksranglisten for Seniorer. Men helt bestemt gode og spændende konkurrencetilbud for flere alle fægtere og våben:

De regionale mesterskaber findes i stævnekalenderen. P.t. har vi følgende Regionale Mesterskaber:

  • Jysk-Fynske Mesterskaber som årligt afholdes i november eller december på fleuret og kårde for alle alderskategorier.
  • Københavnsmesterskaber for Seniorer på alle våben som årligt afholdes i februar.

De regionale cupper findes også stævnekalenderen:

Cupperne har deres egen cup-rangliste, og stævnerne afholdes på skift af de regionale klubber. Der er omkring 6 årlige stævner i hver alderskategori.

De regionale cupper er et godt sted både at starte, men også at vedligeholde sin stævnekarriere som konkurrencefægter. Niveauet til stævnerne er bredt - spændende fra en overvægt af begyndere og mellemniveaufægtere frem til talent og elitefægtere. Stævnerne ligger ofte forholdvis tæt på bopælen, hvilket mindsker rejsetid og rejseudgifter, og deltagergebyret er lavt. Man får ofte flere kampe end til andre stævner, da der fægtes alle mod alle, hvilket øger stævneerfaringen. Til cupperne er der ofte færre udstyrskrav og en god, uformel konkurrencestemning. DFF's Udviklingskonsulent anbefaler alle danske fægtere og klubber at deltage i stævnerne som gode træningsstævner.

I Vestdanmark har vi:

  • Jysk Fynsk Fleuretcup for unge og voksne.
  • Jysk Fynsk Kårdecupfor unge og voksne.

I Østdanmark har vi:

Udover regionale mesterskaber og cupper findes der enkelte andre konkurrencer for seniorerfægtere som ikke indgår i Danmarksranglisten. Disse vil også være at finde i stævnekalenderen.

undefined