Mentale aha-oplevelser forud for EM gav pote for Fenja Redlich

Mentale aha-oplevelser forud for EM gav pote for Fenja Redlich

27. februar 2023 skrevet af Emma Maria Henriksen Thrane

Fenja Redlich fægter til dagligt i Glostrup Fægteklub og hun har netop overstået sit første EM. Hun føler at hun har flyttet sig meget i denne sæson, hvor hun fik en mental ”aha-oplevelse”:

”Særligt mentalt har jeg flyttet mig meget fra den seneste turnering i Finland og nu til EM. Jeg fandt ud af at jeg brugte tiden uhensigtsmæssigt i min kampforberedelse. Helt op til kampstart så jeg andres kampe og andre ting fremfor at bruge noget tid på at zoome ind på egen kamp. Det fik min træner og jeg lagt en god plan for til EM”

EM var ikke bare en resultatmæssig succes, men også en lærerig oplevelse. Hun formåede bl.a. at slå en højtrangerende modstander ud af turneringen, som altid er en svær opgave.

”Jeg har tidligere haft udfordringer med at fægte mod min modstanders rangering i stedet for at fokusere på deres fægtestil. Det formåede jeg virkelig at tage med mig her til EM, og jeg tror at det gjorde forskellen, da det lykkes mig at slå svenskeren ud i top-32-kampen”

Foruden sin egen fægtekarriere agerer Fenja også træner i Glostrup, hvor hun nyder at lære videre til børnene. Det bliver spændende at følge Fenja i hendes videre færd i fægtesporten.