Kadet sabelfægterne om deres oplevelse til VM

Kadet sabelfægterne om deres oplevelse til VM

19. april 2023 skrevet af Emma Maria Henriksen Thrane

Hvordan har VM inspireret jer til jeres videre udvikling som fægtere:

Peter: VM har inspireret mig til at vide at jeg kan fægte mod nogle af de bedste i verden. Jeg var rimelig nervøs i starten. Jeg fandt ud af, hvordan jeg kunne slappe af og finde en god rytme. Jeg havde lidt en tanke om at VM var noget farligt, men nu ved jeg at jeg kan slappe af, når jeg har prøvet det. Det har været en rigtig fed oplevelse også at se på nogle af de bedste fægtere i verden.

 

Oliver: Der var nogle i min pulje, som jeg følte jeg godt kunne have slået. Det motiverer mig til at blive bedre. I de første 3 kampe synes jeg ikke at jeg var ordentligt fokuseret. Jeg er ikke helt klar over, hvad jeg kan gøre anderledes for at blive mere fokuseret, men det vil jeg forsøge at udforske.

Johannes: Jeg har set, hvor gode andre i verden er. Det har inspireret mig til at arbejde hårdere på alle parametre – fysisk, teknisk, taktisk. Hvis jeg skulle fægte mine modstandere igen i morgen ville jeg have mere fokus på at gå fremad. Jeg kommer ubevidst til at bevæge mig tilbage uden at jeg rigtig ved hvorfor.

Det var også en stor udfordring for mig at jeg til dagligt kun fægter mod venstrehåndede fægtere og i min pulje var der kun højrehåndede fægtere. Det er vanskeligt, når modstanderens våben kommer fra en anden vinkel.

 

Abigail:

Turneringen inspirerer mig til at arbejde hårdere. Jeg har et ønske om at blive mere konsistent. Der er stor forskel på de kampe, jeg fægter godt, og andre forsøger jeg at gøre det samme, men uden samme effekt. Turneringen har vist mig at jeg mangler noget fysisk. Jeg kan mærke at jeg bliver træt, når vi rammer 13 point både fysisk og mentalt.

Jeg er blevet bedre til at lægge en god taktik op til kampene. Det er meget anderledes fra de franske turneringer, så det er rigtig godt at prøve mig af til VM også.

 

Hvad siger de andre om hinanden?

Peter: Peter er virkelig dygtig til at angribe, og hans benarbejde er virkelig godt. Han er god til at forsvare. Peter er desuden rigtig god til attack no, dvs. at få modstanderen til at misse og derefter gå til modangreb.

 

Oliver: Oliver har en rigtig god rækkevidde, som han er dygtig til at bruge – særligt qua sin højde. Han er god til point on line og det gør at modstanderen typisk sænker farten og det øger din kontrol på kampen.

Johannes: Johannes har rigtig gode parader i forsvaret og desuden også rigtig god til at angribe, og kan godt gøre det endnu mere. Johannes er en rigtig god sparringsmakker til træning. Vi er gode til at udfordre hinanden og det os alle dygtigere.

Abigail: Abigail er rigtig modig i sin fægtning. Det kom særligt til udtryk i hendes udslagningskamp. Det kan ses at hun træner målrettet. Hun flytter sig rigtig meget fra stævne til stævne