Jonas Vølund om hans oplevelse til VM

Jonas Vølund om hans oplevelse til VM

19. april 2023 skrevet af Emma Maria Henriksen Thrane

Hvordan har VM inspireret jer til jeres videre udvikling som fægtere:

Jonas Vølund: Mine ritualer gik rigtig godt. Jeg tog mit kolde bad om morgenen, fik mediteret og gennemførte min opvarmning. Set i bakspejlet kunne mine opvarmningskampe måske godt have tændt mig endnu mere, så jeg var mentalt højere oppe i gear.

Det var en lærerig turnering for mig. Jeg røg ned i et mentalt hul, som jeg umiddelbart kun har været i en enkelt gang før. Jeg er usikker på, hvad jeg præcist skulle have gjort anderledes for at det kunne være blevet bedre. Jeg er dog rigtig meget tilfreds med at jeg får oplevelsen nu og ikke først når jeg bliver senior, eller en anden gang, når alle øjne er på mig. Det kan jeg lære rigtig meget af og det gør mig mentalt stærkere i sidste ende.

 

Hvad siger træneren?

Jonas har haft en rigtig fin forberedelse og en god disciplin i fht træning, opvarming, kampe inden. På papireret var forudsætningerne for succes på plads. Vi skal skabe nogle flere situationer derhjemme, som presser ham noget mere, så vi kan arbejde med at komme op at hullet igen. Jonas er stadig en ung fægter, og er rigtig dygtig, så jeg er sikker på at han nok skal komme rigtig langt.

 

Jonas er normalt en humørbombe og bidrager meget som træner i klubben også. Det tager han også med sig i sin egen fægtning, hvor han har et højt teknisk niveau og nyder at lære nye ting. Når han ser nogle fede ting, så er han rigtig god til at tage det med hjem og øve sig på det. Det er positivt for ham og bestemt også for de andre i klubben.