God team spirit til EM

God team spirit til EM

27. februar 2023 skrevet af Emma Maria Henriksen Thrane

Til EM for kadetter i Tallinn bestod årets herre fleuret hold af Frode Vaaben, Nicolai Carlier Carlsen, Theo Schwartz og Raffaele Fu Giugno. De tre førstnævnte fægtere fægter til dagligt i Fægteklubben Trekanten, mens Raffaele i dansk regi er tilknyttet Københavns Fægteklub, selvom han til dagligt bor i Manchester.

På trods af at det var første gang denne holdkonstellation var afsted sammen var drengene enige om at de hurtigt fandt hinanden:

”Jeg oplevede en rigtig god team spirit. Vi er 3 drenge samlet fra samme klub og så har vi Raffaele med, som normalt bor i Manchester. Det har været en rigtig positiv oplevelse at være sammen alle 4,” fortæller Nicolai Carlier Carlsen.

Drengene viste prøver på deres store potentiale, da det lykkedes at slå de ellers sejrsvante franskmænd 45-42 i en rigtig spændende kamp. Holdfægtning adskiller sig fra individuel fægtning ved at man vinder og taber som hold, hvilket er en lidt anderledes mental udfordring

”Man føler at man har et større ansvar overfor sit hold. Man er ikke interesseret i at lade de andre i stikken,” fortæller Frode Vaaben, der i den grad satte slutspurten ind med 10 afgørende touchéer i sidste runde.

Hold godt øje med fægterne. De bliver spændende at følge fremover.