Fokus på sølvmedaljevinderen Jonas Winterberg Poulsen

Fokus på sølvmedaljevinderen Jonas Winterberg Poulsen

3. juli 2023 skrevet af Emma Maria Henriksen Thrane

Du var ubesejret i puljen og indekset gjort at du var 2. seedet i turneringen allerede efter puljekampene.

Hvad fik det dig til at tænke?

Det var fedt at være seedet højt, da det i princippet giver en lettere vej igennem turneringen. Jeg følte at jeg havde meget overskud i puljen, hvor jeg kunne mærke at det godt kunne blive rigtig godt til denne turnering.

 

Jonas vandt overbevisende 15-8 i top 32 mod Borna Spoljar og derefter blev kampene tætte, og ottendedelsfinalen, kvartfinalen og semifinalen blev vundet hhv. 15-13, 15-12 og 15-11.

Du har før stået i situationen at være lige ved og næsten, men denne gang lykkedes det. Hvor tror du selv at forskellen lå?

Det gør noget at være en del af noget større her til European Games, hvor der er mange øjne på mig. Det trives jeg ret fint i. Jeg havde generelt ret meget overskud til turneringen, og jeg kunne mærke en stor lyst til at fægte, når det blev tæt, hvor jeg tidligere har haft tendens til gerne at ville have det overstået, når presset bliver stort.

 

En finale ved European Games er noget særligt. Der er indmarch for fuld musik samt andre danske atleter, der heppede og danske fans, som droppede badminton, fordi de blev grebet af stemningen omkring Jonas Winterberg i Tauron Arena.

Kan du ikke prøve at sætte nogle ord på, hvordan det var at opleve den opbakning?

Allerede i puljen kunne jeg høre nogle råbe, som jeg ikke vidste hvem var. Det var vildt fedt at de ville blive der hele dagen for at se fægtning. Det var også rigtig fedt at fornemme de øvrige danske fægtere og danske atleter være bag mig gennem dagen. Det giver mig noget, når der er flere der kigger.

 

Du ender med at tabe finalen 15-13.

Hvilken følelse stod du tilbage med umiddelbart efter kampen og hvordan ser du på din sølvmedalje nu?

Lige efter var jeg ret skuffet. Især fordi jeg slutter kampen med at lave en fejl, som jeg ved jeg ikke bør lave. Det gik dog ret hurtigt med at komme op i helikopteren, og se det hele lidt ovenfra. Efter en noget turbulent afslutning på sæsonen med skader, eksaminer og et pludseligt opstået EM i Plovdiv krævede det rigtig meget af mig. Derfor er jeg virkelig stolt over at stå tilbage med en sølvmedalje om halsen.

 

DIF, TV2 og flere udenlandske medier var også tilstede efter fejringen. Du blev spurgt ind til både din sportslige præstation, men krigen i Ukraine blev også et tema. Hvordan var det at få stukket mikrofonen i hånden og skulle svare på alt det?

Det at skulle stå og udtale mig til pressen om mine følelser er en uvant situation for mig. Det er dog fedt at der er nogen, der har lyst til at høre, hvad jeg oplevede. De polske medier spurgte mig ind til russisk deltagelse ved stævner, og opfølgende min holdning til atleternes deltagelse såfremt de ikke var en del af det russiske militær. Jeg er generelt tilbageholdende med at tale politik med andre end dem jeg kender, så at skulle tale med polske medier om det, var en vanskelig situation. Jeg blev dog fint bakket op af DIF’s kommunikationsmedarbejder, som læste situationen fik lukket ned for de politiske spørgsmål, som i stedet kunne håndteres af andre. Selvom det var nyt og en udfordring med pressen, så synes jeg det var en rigtig spændende oplevelse.

 

Et kæmpestort tillykke med sølvmedaljen til Jonas Winterberg. Selvom man står alene på podiet, så er der altså rigtig mange mennesker, der har hjulpet med på vejen. Derfor skal der lyde et stort tillykke til trænerteamet i trekanten, hvor Malte Trier Mørch har været en nøglefigur igennem Jonas’ karriere. I år får Malte hjælp af Hannes Jetz fra Østrig, som også får fornøjelsen af at arbejde med Jonas. Derudover skal der lyde et stort tillykke til Fægteklubben Trekanten, som har skabt rammerne for succesen og selvfølgelig alle i fægte-Danmark. Denne præstation er noget vi kan være stolte af.