Udtagelse til EP-seniorlandsholdet på herre fleuret, hold

Udtagelse til EP-seniorlandsholdet på herre fleuret, hold

14. februar 2019 skrevet af Louise Seibæk

OL udtagelsessæsonen for herre fleuret starter ved World Cup stævnet i St. Petersburg d. 3. - 5. maj 2019.

Det har været vigtigt for herre fleuret seniorlandsholdet igen at blive fuldtalligt og dermed at finde en fast fjerdemand til holdkonkurrencerne, efter Kolja Dahlin valgte at sætte sin stævneaktivitet på pause. Sæsonen er derfor gået med at give en række fægtere mulighed for at fægte på holdet ved WC holdkonkurrencerne.

På baggrund heraf og i samarbejde med EP herre fleuret seniorlandsholdet har DFF's sportschef, Laurence Halsted, og DFF’s EP-holdleder på fleuret, Malte Trier Mørch, besluttet at udtage Maxim Valeur, FKT, til at repræsentere Danmark på herre fleuret seniorlandsholdet som fjerdemand ved holdkonkurrencerne.

I første omgang vil Maxim Valeur være udtaget til at fægte herre fleuret hold ved World Cup stævnet i St. Petersburg, EM i Düsseldorf og VM i Budapest.

Laurence Halsted og Malte Trier Mørch begrunder således:

"Baggrunden for beslutningen ligger i Maxims overbevisende præstation ved world cuppen i Paris i januar. Ydermere har Maxim, over en længere periode, vist en stærk udvikling i sin fægtning. Maxims positive indstilling ved træning og til stævner har ligeledes gjort indtryk på alle involverede.

Alle, der har fået chancen som fjerdemand på holdet, har udvist stort engagement og seriøsitet. Det har været en positiv oplevelse at se, hvordan dette engagement har ført til en lang række flotte præstationer af alle, der fik chancen for holddeltagelse."

Afslutningsvis skal det nævnes, at sammensætningen på hold kan ændre sig, som OL udtagelsessæsonen skrider frem. Vi vil råde alle interesserede fægtere til fortsat at yde deres bedste ved træning og ved stævner. Al udvikling og alle resultater vil løbende blive taget i betragtning, når holdet skal sættes.

 

Venlig hilsen

Eliteudvalget, Dansk Fægte-Forbund