Udfordringer med fægtevåben som bagage på flyvning via Kastrup Lufthavn

Udfordringer med fægtevåben som bagage på flyvning via Kastrup Lufthavn - opdateret 09.11.

8. november 2018 skrevet af

Her til morgen har 2 fægtere på vej til et worldcupstævne haft store udfordringer med at få indtjekket deres fægtevåben som bagage hos et flyselskab i Kastrup Lufthavn. Tilsyneladende henviste flyselskabet til nogle ændrede interne forskrifter, der skulle gøre, at fægteudstyret nu er at betragte som våben, der kræver en særlig tilladelse.

Politiet i lufthavnen mente dog ikke, at en sådan tilladelse kunne udstedes, da fægteudstyret ikke er omfattet af våbenlovningen i Danmark. Efter en rum tid fik fægterne lov til at tjekke bagagen ind hos flyselskabet.

DFF opfordrer rejsende fægtere til i den kommende tid at være opmærksomme på, at denne problemstilling kan forekomme i lufthavnen.

Vi anbefaler, at fægterne holder fast i at forklare lufthavnspersonale, at sportsfægtevåben er at betragte som sportsrekvisitter og ikke er omfattet af dansk våbenlovgivning.

Vi arbejder på at få en udredning af dagens hændelse i Kastrup, så vi kan følge op og sikre, at fægtere fortsat kan rejse via Kastrup Lufthavn uden problemer.

Har I spørgsmål til emnet, kan I indtil videre kontakte forbundsformanden, som har rettet henvendelse til myndighederne.

OPDATERING 09.11.:

Vi har haft rettet henvendelse til Trafikstyrelsen, som angiveligt skulle være ophavsmand til nogle nye forskrifter om våbenkontrol. Trafikstyrelsen har svaret, at de ikke kender til nye forskrifter. Der må enten være tale om en misforståelse fra flyselskabets side, eller nogle nye regler i destinationslandet for den pågældende rejse / flyselskabets hjemland, Polen. Det sidste vil vi forsøge at undersøge nærmere.