Nye regler for masker og brystbeskyttelse

Nye regler for masker og brystbeskyttelse

9. april 2018 skrevet af

Nu kommer der nye regler for masker og brystbeskyttelse, som får betydning for danske stævner.

FIE's Kongres besluttede i november sidste år nye regler for masker og brystbeskyttelse. 

Masker

De nye regler gælder masker med pløs. Tidligere skulle et elastisk nakkebånd supplere pløsen i at fiksere masken på fægterens hoved, så den ikke ryger af. 

FIE har nu specificeret kravene til dette nakkebånd, hvad angår blandt andet: Fastgørelse, holdbarhed, bredde og konstruktion.

For ældre masker gælder, at de også skal leve op til kravene gennem ombygning hos udstyrsforhandler eller -producent, så de lever op til de nye godkendelseskrav. De fleste udstyrsforhandlere og producenter har nu et tilbud om opgradering af ældre masker - mod forsendelse og gebyr.

Reglerne i deres helhed kan læses på pdf-fil nedenfor.

DFF's Breddeudvalg har på FIE's anbefaling besluttet, at reglerne også gælder i Danmark og træder i kraft fra næste danske stævnesæson, 2018-2019, da dette er et væsentligt sikkerhedsspørgsmål.

Reglerne gælder således for aldersklasserne, junior, senior og veteran, til stævner hvor FIE-udstyr er påkrævet, d.v.s. danske ranglistestævner.

DFF's B&U-udvalg har besluttet en indkøringsfase frem til sæson 2020-21, således at reglerne IKKE er gældende for dreng-pige- og kadetaldersklasserne, hvor FIE-udstyrskrav ellers er påkrævet.

Brystbeskyttelse -fleuret

Der har tidligere været et problem med brystskjolds hårdhed, hvor tydelige træffere undertiden ikke markeredes af det elektriske meldeudstyr. Dette har navnlig været tilfældet på fleuret, hvor spidsen skal være trykket ind i længere tid, for at lampen lyser.

Der er nu kommet brystbeskyttelse i et nyt materiale, som skulle løse problemet. De nye modeller bliver obligatoriske, så ældre modeller ikke længere vil være tilladt. Det vil derfor være nødvendigt at anskaffe sig nyt.

DFF's Breddeudvalg har besluttet, at reglerne også gælder i Danmark og træder i kraft fra næste danske stævnesæson, 2018-2019.

Reglerne gælder således aldersklasserne, junior, senior og veteran, til stævner hvor FIE-udstyr er påkrævet, d.v.s. danske ranglistestævner.

DFF's B&U-udvalg har besluttet en indkøringsfase frem til sæson 2020-21, således at reglerne IKKE er gældende for dreng-pige- og kadetaldersklasserne, hvor FIE-udstyrskrav ellers er påkrævet. 

FIE-reglerne om masker og brystbeskyttelse:

15.1 decision urgente 1 ang.pdf

15.2 decision urgente 2 ang.pdf