Mindeord for Yvonne Kock

Mindeord for Yvonne Kock

18. december 2018 skrevet af Jan Sylvest Jensen

Dansk Fægte-Forbund har i dag modtaget en meget kedelig besked om, at Yvonne Kock ikke længere er iblandt os.

 

Yvonne Kock udførte i mange år et stort frivilligt arbejde for forskellige klubber og initiativer som Svebøllelejren. I Fægtekunstens Venner deltog hun i flere år i bestyrelsen, i Hellerup Fægte-Klub var hun kasserer igennem et 10-år og kendt for at være et særdeles arbejdsomt og dedikeret bestyrelsesmedlem.  

 

Som fægter startede Yvonne som allerede 3-årig, hvilket var meget naturligt, da hun var datter af Kate og Leonce Emilien Mahaut. Fægtemester Mahaut var en af de allervigtigste personer for skabelsen af sportsfægtning i Danmark. Kate Mahaut var kendt som en af de ypperste fægtere i sin generation. Yvonne deltog ved VM i Paris som 18-årig.

 

Yvonne har afholdt en del venskabsmiddage ved veteranlejre i Gilleleje i de seneste år, hvor hun var meget anerkendt og afholdt for sit gode humør, positive indstilling og gæstfrihed.

 

Ligeledes var hun kendt for at være en meget ivrig supporter til de danske veteraners EM/VM-mesterskaber, og altid en stor støtte for sin mand Jørgen Kock. I sandhed et menneske som støttede fægtningen helhjertet.

 

Yvonne nåede netop at fejre sin 80-års fødselsdag, inden hun skulle fra denne verden.

 

Mange tanker til Jørgen, børn og børnebørn

 

Æret være Yvonnes minde.

 

Formand Jan Sylvest Jensen