Talentprojekt skal løfte dansk fægtning

13. december 2017 skrevet af

Team Danmark pressemeddelse :

Talentprojekt skal løfte dansk fægtning

12/13/2017

Nyt projektsamarbejde mellem Team Danmark, Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Dansk Fægte-Forbund (DFF) skal styrke talent- og elitekulturen i dansk fægtning. Målet er at skabe et stærkt elitemiljø, som kan blive en del af Team Danmarks støttekoncept.
 
De danske fægtere har over de sidste tre år leveret flere overraskende resultater med en sensationel VM-bronzemedalje i kårde til Patrick Jørgensen i 2015 som det absolutte højdepunkt. Team Danmark, Danmarks Idrætsforbund (DIF) og DFF indgår nu et projektsamarbejde, der skal være med til at styrke fundamentet for en langsigtet elitesatsning, der kan rykke dansk fægtning tættere på den absolutte verdenselite. Team Danmarks direktør, Lone Hansen, ser spændende perspektiver i det nye talent- og eliteprojekt.
 
”Jeg er glad for, at vi med det nye talent- og eliteprojekt i samarbejde med DIF og DFF kan være med til at udvikle talent- og elitekulturen i dansk fægtning. Målet er at få skabt et fundament, der kan bære en langsigtet elitesatsning fra 2020 og frem, og at DFF i løbet af perioden kan blive berettiget til støtte i henhold til Team Danmarks støttekoncept,” siger Team Danmarks direktør, Lone Hansen.
 
Dansk fægtning er inde i en positiv udvikling, men skal de positive takter omsættes til en bæredygtig elitesatsning, kræver det ifølge Laurence Halsted, der er sportschef i DFF, at der bliver skabt nogle rammer, der sikrer kontinuitet i elitearbejdet, og at landsholdsfægterne får mere turneringserfaring og bedre muligheder for sparring med de bedste.
 
”Vi har opnået nogle gode resultater på det sidste, men i forhold til at kunne præstere på et konsistent højt niveau er det vigtigt med større erfaring. Med støtten fra Team Danmark og DIF kan vi give vores dygtigste fægtere mulighed for mere sparring mod modstandere på verdensklasseniveau, og de vil kunne træne på højt plan samtidig med, at de passer deres studie eller arbejde,” siger Laurence Halsted.
 
En spændende fremtid for dansk fægtning 
Det nye talent- og eliteprojekt skal understøtte DFF’s arbejde med at opbygge et professionelt setup omkring landsholdet og en stærk talent- og elitekultur, som kan drive dansk fægtning fremad og løfte de talentfulde unge fægtere tættere på den absolutte verdenselite.
 
”Vi har lige nu ni fægtere på vores eliteprogram, fem på kårde og fire på fleuret, som alle kan præstere på internationalt niveau. Det er en større gruppe af elitefægtere, end der har været i dansk fægtning i mange år, og de har en meget spændende fremtid. De arbejder målrettet for at nå helt til tops,” siger Laurence Halsted.
 
Team Danmark og DIF støtter fra 2017-2020 talent- og eliteprojektet i DFF med 1.620.000 kr., som blandt andet går til aflønning af deltids sportschef og landstræner og til at hjælpe fægterne med udgifter til rejser, udstyr, startgebyrer og træningslejre.

Yderligere oplysninger 
Lone Hansen, direktør i Team Danmark, tlf.: 60 38 25 27
Laurence Halsted, sportschef i Dansk Fægte-Forbund, tlf.: 53 47 09 46 
Se interview med fleuret-træner Malthe Trier Mørch og landsholdsfægter Kolja Dahlin og hør mere om talent- og eliteprojektet i dansk fægtning.

Fakta om Dansk Fægte-Forbunds Eliteprogram 
Dansk Fægte-forbunds Eliteprogram består aktuelt af ni fægtere, fem på kårde og fire på fleuret.
 
De danske kårdefægtere har i løbet af de seneste tre år opnået en individuel VM-bronzemedalje til Patrick Jørgensen i 2015, en 7. plads i holdturneringen ved VM og top 8 placeringer ved EM både individuelt og for hold.
 
Fleuret-holdet er stadig ungt og deltog i den første holdturnering på seniorniveau i januar. i sommers blev de nr. 11 ved EM og nr. 15 ved VM, og ved den seneste world cup i Tokyo nåede de frem til semifinalen ved blandt andet at slå de regerende verdensmestre fra Italien.
 
Dansk Fægte-Forbund håber at opnå EM- og VM-medaljer og har en målsætning om at kvalificere en dansk fægter til OL for første gang i 2020 eller 2024. 
 
Fakta om Team Danmark, DIF og DFF’s fælles talent- og eliteprojekt 
Team Danmark og DIF bevilger 1.620.000 kr. til talent- og eliteprojektet fra 2017-2020 fordelt på 300.000 kr. i 2017 og 440.000 kr. i henholdsvis 2018, 2019 og 2020. De 1.620.000 kr. bevilges via donationen fra Salling Fondene, som Team Danmark modtog tidligere på året.
 
Støtten er målrettet udvikling af talentmiljøer og af det sportslige set up for talent- og elitearbejdet i DFF.
 
DIF har desuden bevilget yderligere 660.000 kr. til projektet som en del af DIF’s strategiaftale med DFF.