Danmark suveræn ved Nordisk Mesterskab Fleuret 2016

Danmark suveræn ved Nordisk Mesterskab Fleuret 2016

8. juli 2016 skrevet af

Foto: Alexander Tsoronis vinder semifinalen over den østrigske OL-fægter Rene Pranz. Alexander vandt senere på dagen finalen (Foto: Morten Juhl)

Stævnerapport fra Nordisk Mesterskaber Fleuret - Trekanten International 07.-08.05. 2016:

Med mere end 300 tilmeldte fleuretfægtere fra 22 lande var Trekanten International igen i år godt besøgt. De mange udenlandske fægtere skyldtes, dels at stævnet i seniorrækken var et World Cup Satellit-stævne, dels at stævnet også var Nordisk Mesterskab i alle kategorier. Det var godt at se de mange gode fægtere fra vores nordiske naboers bedste klubber, ligesom det også var dejligt, at den helt nye klub Trekanten Bispebjerg stillede op.   
Som noget nyt havde CEP Paris valgt at sende deres bedste puslinge og dreng/pige fægtere. Frankrig er som bekendt en af de største fægtenationer, og CEP Paris er suverænt Frankrigs mest vindende klub. Det højnede standarden i de yngre klasser, til et niveau vi ikke tidligere har set i Danmark. Vi kan derfor med stolthed konstatere, at vores egne fægtere fægtede lige op med dem.  

Der blev i alt fægtet i 13 kategorier. Danmark fik 8 guld-, 10 sølv- og 10 bronzemedaljer til Nordisk Mesterskab, og 6 guld, 7 sølv og 10 bronze i den åbne turnering "Trekanten International". Det er mange års ungdomsarbejde, som bærer frugt.  

I den yngste kategori (U10) blev nordisk mesterskab vundet af Theo Schwartz (FKT), med sølv til Elvis Munk Skjødt (FKT), og bronze til Raffaele Fu Giugno (HFK) og Nicolai Carlier Carlsen (FKT). Da førstepladsen til Trekanten International (TI) gik til en fransk fægter, fik Theo Schwartz tillige her sølv med bronze til Elvis Munk Skjødt og Raffaele Fu Giugno.

I puslinge piger fik Anna Belle Bonnet (HFK) sølv i nordisk mesterskab, og Ea Lykke Hansen (FKT Viborg) fik bronze. Dette resultat gav også en sølvmedalje til Anna Belle Bonnet i TI. Hos drengene gik det også rigtig godt, idet Christoffer Horn (FKT) både vandt TI og nordisk mesterskab. Douglas Takle (FKT) fik sølv i nordiske mesterskab og bronze i TI, og Jonas Karlsen (FKT) og Mikkel Gjaldbæk (FKT) fik begge bronze i nordisk mesterskab.

I kategorien dreng/pige piger var Danmark bl.a. repræsenteret af Marie Winterberg-Poulsen (FKT) som fik sølv både i nordisk mesterskab og i TI. Da Marie her fægtede over kategori, var det en rigtig flot præstation. Derudover deltog Stine Olstrøm (VFK) som fik bronze ligeledes både i TI og nordisk mesterskab. 
Hos drengene var der 33 fægtere til start, og konkurrencen var hård, idet CEP Paris havde medbragt deres bedste fægtere. Alligevel lykkedes det Silas Scheelke Poulsen (FKT) at vinde guld i nordisk mesterskab og sølv i TI. Derudover fik Ruben Wilmont Jeiner (FKT) sølv i nordisk mesterskab og bronze i TI.  I de sidste 3 udslagningskampe før finalen, kæmpede Silas og Ruben side om side i stereo på hver deres pist, og leverede den bedste og mest koncentrerede fægtning, vi nogen side har set fra dem.  

I kadet piger var det Sol Grum-Schwensen (HFK), som fik guld både i nordisk mesterskab og TI.  Naja Vaaben (FKT) fik sølv i nordisk mesterskab og bronze i TI. Som førsteårs kadet var det en rigtig flot præstation.
Hos kadet drenge var der 38 til start, og kategorien blev vundet af Jacob Brandt Lang (FKT). Sophus Landorph (FKT) fik derudover sølv både i nordisk mesterskab og TI. Maxim Valeur (HFK) blev nr. 5 og Jonas Winterberg-Poulsen (FKT) blev nr. 6, selv om også han kun er første års kadet. 

Blandt juniorfægterne kvinder fik Laeticia Jørgensen (HFK) bronze både i TI og nordisk mesterskab, og Sol Grum-Schwensen (HFK) fik tillige bronze i nordisk mesterskab.
Hos herrer var det igen Danmark der dominerede. Der var 42 til start, men det var Thomas Lerche Berg (FKT), som fægtede rigtig godt hele dagen, der blev nr. 1, Conrad Selbæk Kongstad (FKT) som blev nr. 2, og Kolja Dahlin (FKT) som blev nr. 3. Finalekampen mellem Thomas og Conrad var en flot kamp, hvor begge fægtere fremviste deres færdigheder på smukkeste vis. En dnask dominans blev yderligere slået fast ved en 5. plads til Mathias Danckwardt (FKT).

Seniorkonkurrencen herrer med 58 deltagere var ud over nordisk mesterskab også et satellit worldcupstævne. Der var derfor mange gode fægtere fra mange lande. Vinderen blev danskeren Alexander Tsoronis (FKT), som havde fægtet stabilt, godt, men også lidt roligt hele dagen. I kvartfinalen mod landsmanden Thomas Lerche Berg vågnede han imidlertid pludselig op og begyndte at fægte med både intensitet, vildskab og højt tempo. Semifinalen mod den meget stærke Rene Pranz fra Østrig, som Alexander vandt 15-12, blev hele turneringens største fægteoplevelse. Alexander fortsatte den gode fægtning i finalen, som han vandt sikkert med 15-8.

Veteranklassen damer blev som prikken over i’et vundet af Lene Jensen (FKT), med sølv til Krisztina Vas Nørbæk (HFK).  Hos herrerne fik Flemming Olstrøm (VFK) sølv, og Erik Pock (FKTV) fik bronze.

Kilde: Stævnerapport indsendt 08.07. af Peter Scheelke, FKT København.