Prisuddeling til minde om Jørgen Fredsted

Prisuddeling til minde om Jørgen Fredsted

1. maj 2015 skrevet af

Ved DFF's Repræsentantskabsmøde i sidste weekend kiggede Inge Fredsted forbi. Inge var hustru til tidligere DFF-formand, Jørgen Fredsted, som desværre gik bort i 2013.

Inge Fredsted mistede sin mand for 1,5 år siden og ønskede at betænke fægtere gennem en fond. Jørgen Fredsted var, udover at være formand for DFF i en årrække, også medlem af DIF's Lovudvalg og DIF's Appeludvalg - det sidste indtil han blev 70 år. Desuden var Jørgen i årene frem til sin død formand for foreningen "Fægtekunstens Venner". Sent i sit liv fik han også mulighed for at genoptage sin fægtetræning i den nystiftede Gilleleje Fægteklub.

De unges muligheder indenfor fægtesporten stod ham meget nær, og han ville have været særdeles tilfreds med at støtte ungdommen i dansk fægtning. Derfor har hans enke, Inge, besluttet i samråd med Fægtekunstens Venner at give den første portion støttekroner fra fonden til  Martine Spanger Riis og Maxim Valeur. Tildelingen var bl.a. begrundet med de unges fine placeringer, og de to fægtere modtog hver et rejselegat på kr. 15.000. Tak til Inge og Jørgen Fredsted og tillykke til fægterne.