PRESSEMEDDELELSE: Fantastisk VM-medalje til dansk fægter Patrick Jørgensen

PRESSEMEDDELELSE: Fantastisk VM-medalje til dansk fægter Patrick Jørgensen – historisk dag for dansk fægtning

15. juli 2015 skrevet af

PRESSEMEDDELELSE - hent som pdf. eller læs ndf.

 

Fantastisk VM medalje til dansk fægter Patrick Jørgensen

– historisk dag for dansk fægtning

For første gang i nyere tid har dansk fægtning taget medalje ved verdensmesterskaberne i fægtning i Moskva. Den talentfulde 24-årig Patrick Jørgensen fægtede sig til en flot bronzemedalje på herrekårde.

Efter overbevisende indledende fægtning, puljefægtning, med fem ud af seks mulige sejre, gik Patrick videre til direkte elimination. Patrick Jørgensen sad over i første udslagningsrunde på grund af den gode puljefægtning. I anden udslagningsrunde mødte Patrick Jørgensen Tomas Makarovas fra Litauen, som han vandt klart over 15-9. Dermed var han blandt de sidste 64 fægtere ud af 210 deltagere. I den tredje udslagningsrunde mødte han tjekken Martin Capek, som Patrick Jørgensen besejrede 15-14. I kampen om at komme i top 16 mødte han den bedste ungarer Gabor Boczko, som tog bronze ved EM i år. Patrick Jørgensen førte hele kampen og slog ham overbevisende 15-11. I ottendedelsfinalen mødte Patrick den norske sølvmedaljevinder fra OL i London Bartosz Piasecki, som han slog 15-13. I kampen om at komme i semifinalen mødte han den stærke italienske fægter Andrea Santarelli, som han besejrede 15-14. Semifinalen tabte Patrick Jørgensen 15-11 til franskmanden Gauthier Grumier, der fører verdensranglisten, er regerende europamester og bronzemedaljetager fra det forrige VM. Vinder af dette års VM blev ungareren Geza Imre, der slog Patrick Jørgensens banemand Gauthier Grumier 15-14.

Patrick Jørgensen har i denne sæson været i top 64 ved worldcups og ved EM. Tidligere på sæsonen tog han også sølv ved satellit worldcuppen i København. Desuden er han også individuel danmarksmester i de seneste to sæsoner. Med sin bronzemedalje rykker Patrick Jørgensen fra top 100 til top 50 på verdensranglisten. Til daglig træner Patrick Jørgensen i Hellerup Fægteklub hos den ungarske fægtemester Ferenc Toth, der også fungerer som landstræner i Danmark.

Sidst Danmark tog individuel medalje ved VM var helt tilbage i 1950erne. Patrick Jørgensen er netop et af Danmarks unge seniortalenter. Igennem de sidste år har Danmark lavet gode ungdomsresultater. Det er disse gode ungdomsresultater, som Dansk Fægte-Fund i samarbejde med eliteklubberne arbejder på at overføre til seniorrækkerne.

 

For yderligere information ret henvendelse til:

Patrick Jørgensen:

+45 2499 9699

e-mail: patrick_49@hotmail.com

 

eller:

Marlene Spanger

Forkvinde for Eliteudvalget

Dansk Fægte-Forbund

E-mail: spanger@cgs.aau.dk

skype: marlene.spanger1

mobil: +45 5044 4180

 

Foto: Patrick med armene i vejret.

undefined