Præmiere 18.11. på filmen "Fægtemesteren" og events

Præmiere på filmen "Fægtemesteren" og events

10. november 2015 skrevet af

Onsdag d. 18.11. har filmen "Fægtemesteren" præmiere på DR-Ultra kl. 19.30.

Den danskproducerede film følger den 10-årige fægter Ruben i løbet af en hel fægtesæson. Filmen følger Ruben, mens han forbereder sig til en stor international konkurrence, som han skal til for første gang - en konkurrence, som det betyder meget for ham at vinde. Men modstanderne er både ældre, større og mere rutinerede, så han er nødt til at give alt, hvad han har, hvis han skal vinde. Rubens bedste ven Marie fægter også, og de hænger meget ud sammen.

Filmen er en del af serien "Sports Kids", som består af 6 film af hver ca. 25-30 min., hvor man udover fægteren Ruben møder 5 andre børn, der vil meget indenfor deres sport: Sumobrydning, cheerleading, BMX, halling-dans og ballet. Gennem et børneperspektiv ønsker serien at fortælle spændende, dramatiske og engagerende historier fra virkelige børns liv. Et stort sportsligt engagement er omdrejningspunktet i alle filmene, men filmene har også et dybere lag, som handler om at blive ung og tager fat i emner som fordomme, forældrepres, afsavn, venskab og den første kærlighed. Emner som de fleste børn kan relatere til. De 6 film følger 6 børn fra henholdsvis Danmark, Sverige, Norge, Japan, Rusland og Sydafrika. 

Serien vises på DR Ultra fra onsdag den 18. november kl. 19.30 og seks onsdage i træk. Endvidere lægges serien ud på dr.dk

 

Eventvisninger:

København DGI-Byen d. 21. november

Viser 5 film fra kl. 8.45. Efter visningen vil fægteklubben TREKANTEN Østerbro lave opvisning, og børn kan prøve at fægte en times tid. Ruben fra filmen ‘Fægtemesteren' vil være til stede på dagen, så børnene kan få lov at hilse på. 

Aarhus DGI Huset d. 15. november

De viser 3 film fra kl 10.00. Herefter vil der være “Sjov Søndag” i DGI-Huset, hvor der er aktiviteter i hele huset. Publikum kan være med til Sjov Søndag for 30,- (normalpris: 50,-). Blandt andet kan børnene se opvisning af fægterne Julius Sørensen og Jesper Carlsen fra Jysk Akademisk Fægteklub, og børnene kan selv få lov at prøve at fægte.  

Odense Sportscentrum d. 15. november

De viser alle 6 film fra kl. 9.00. Herefter kan børnene få lov at prøve at fægte sammen med Odense Fægteklub.

 

Trailer til fægtefilmen:

 

Fægtemesteren - DK Trailer (SPORT KIDS - FILM 1) from Final Cut for Real on Vimeo.