František Janda, EFC's præsident, er død

František Janda, EFC's præsident, er død

4. november 2015 skrevet af Jan Sylvest Jensen

Dansk Fægte-Forbund har i går modtaget besked om, at František Janda, præsident for det Europæiske Fægteforbund (EFC), er død.
František Janda blev kun 48 år og døde af et hjertetilfælde på vej til Tokyo, hvor han skulle have fungeret som FIE-observatør. František har været præsident for EFC siden 2009 og blev genvalgt i 2013.
František Janda var altid til rådighed for en snak om fægtning, og jeg har igennem tiden haft flere interessante snakke med ham om udvikling af fægtesporten, herunder en varm velkomst til EFC- kongres i Leipzig i 2010. František Janda var meget vellidt i vores fægteunivers og god til samle de forskellige europæiske lande. Tidligere var František Janda også kendt som en meget dygtig og kompetent kårdedommer. Med sin naturlige autoritet ledte han mange fægtere igennem deres kampe ved World Cups, EM og VM. Specielt har jeg fået fortalt, at han havde en evne til at få nervøse fægtere til at slappe af og blot holde fokus på det at fægte. Desuden havde han en fabelagtig evne til at huske mennesker, som han havde mødt.

Frantisêk Janda vil blive meget savnet, og vi sender vores varmeste tanker til det Europæiske Fægteforbund, til det tjekkiske fægteforbund og familien.

Æret være hans minde.

Jan Sylvest Jensen
Formand for Dansk Fægte-Forbund 

EFC's nyhedsbrev af 03.11. i anledning af František Jandas meget pludselige og alt for tidlige død.