Team Danmark-støtte skal bringe fægter til OL i Rio

Team Danmark-støtte skal bringe fægter til OL i Rio

21. august 2014 skrevet af Louise Seibæk

Team Danmark støtter fægteren Frederik von der Osten med knap 350.000 kroner frem mod 2016. Målet er kvalifikation til OL i Rio 2016, og lykkes det, vil det være første gang siden 1972, at Danmark sender en mandlig fægter til OL.

For første gang i mere end 40 år er der en god chance for, at Danmark kan sende en mandlig fægter til OL. Talentet Frederik von der Osten har gennem de seneste år vist stort internationalt potentiale, og Team Danmarks bestyrelse har netop besluttet, at støtte hans sportslige udvikling med godt 350.000 kroner frem mod OL 2016. (Klik - Læs mere)

”Det er en kæmpe anerkendelse af mine præstationer, og det betyder virkelig meget at vide, at Team Danmark har holdt øje med mig og fundet mig dygtig nok. Jeg kommer fra en lille sportsgren, og jeg er utrolig stolt over støtten,” siger 21-årige Frederik von der Osten. Støtten skal bl.a. gå til deltagelse i flere internationale stævner, ligesom udenlandske fægtere vil blive inviteret til Danmark for at give optimal sparring i den daglige træning.

”Det kan måske give mig de sidste 10-15 pct., der skal til for at gå hele vejen.  Danmark er ikke en stor fægtenation, så vi har ikke mange fægtere på højt niveau. Derfor vil det betyde meget at få sparring fra udenlandske fægtere og møde andre fægtestile, end jeg er vant til i min daglige træning,” siger Frederik von der Osten.

Målet er EM og OL

Dansk fægtning er inde i en god udvikling, og i juli fik fægtelandsholdet et internationalt gennembrud med en 7. plads ved VM, og i foråret slog Frederik von der Osten den olympiske mester. Team Danmarks direktør Michael Andersen glæder sig over, at dansk fægtning med Frederik von der Osten i spidsen igen blander sig i verdenseliten.

”Frederik er et stort talent, og han har potentiale til at nå rigtig langt. Vi tror på, at vi ved at give ham bedre muligheder for at deltage i flere internationale træningslejre, Grand Prix-stævner og World Cup’s har han gode chancer for at udvikle sig yderligere. I første omgang er målet, at han kan udvikle sig til at være medaljekandidat ved EM – og det store mål er kvalifikation til OL i 2016,” siger Michael Andersen.

Dansk Fægteforbund bliver et nyt projektstøttet forbund hos Team Danmark, og Frederik von der Osten rangeres som eliteatlet hos Team Danmark.

Med det nye samarbejde med Dansk Fægteforbund samarbejder Team Danmark nu med 28 specialforbund. Du kan se mere om Team Danmarks samarbejde med de enkelte sportsgrene på: http://www.teamdanmark.dk/Forbund.aspx

For yderligere oplysninger

Michael Andersen, direktør i Team Danmark, 5126 6062

Frederik von der Osten, 2089 8100

Marlene Spanger, eliteansvarlig i Dansk Fægte Forbund, 5044 4180

Tekst som pdf.

Læs mere på TeamDanmarks hjemmeside.