Eliteprojekt 2017-2020

Eliteprojekt 2017-2020

Coupe Europe 2018 3. plads Heidenheim.jpg

 

 1. Baggrund for Programmet og fokus område
 2. Programledelse
 3. Udvælgelse i programmet
 4. Udvælgelse af Seniorlandsholdet

 

 1. Baggrund for Projektet og fokusområde

DFF Elite-projekt (EP) er et samarbejdsprojekt mellem DFF, DIF og Team Danmark med en mission om at skabe verdensklasse senior fægtere og hold, med et klart formål at DFF bliver en officiel Team Danmark-støttet forbund i 2021. For at opnå dette formål kræves både en professionel organisation samt senior resultater (Top 8 til VM eller OL, medalje til EM).

Projektet støttes økonomisk af DIF og Team Danmark, med midler tildelt til aftalte fokusområder.

De tre fokusområder er:

- Professionel ledelse af programmet

- Internationale træningslejre / sparring på højt niveau

- Reduktion af den finansielle barriere mod fægtere til holdrelaterede konkurrencer (udgifter til holdleder, entry fees etc)

 

 1. Programledelse

DFF’s sportschef er ansvarlig for den daglige organisation og oversigt af EP med støtte fra DFF’s Eliteudvalg. Sportschefen har det endelige ansvar for eventuelle beslutninger i EP, uanset om de er organisatoriske, logistiske eller sportsrelaterede.

DFF kan udpege en træner for hvert våben i programmet for at danne holdets lederskab, som omfatter træneren og sportschefen. Alle sportsrelaterede beslutninger træffes efter aftale mellem relevante holdlederne, med en endelig autoritet hos sportschefen.

Se bilag 1. for oplysninger om nuværende EP-holdledere.

 

 1. Udvælgelse i projektet

DFF erkender, at det er til gavn for alle at EP udvides med fægtere med passende præstationsniveau, attitude og engagement i deres udvikling i sporten. Det er vigtigt, at tiltrække og motivere de fægtere, der er fast besluttede på at kæmpe for en plads på seniorholdet og i processen øge niveauet for deres holdkammerater.

Der vil være to veje til at blive udvalgt i EP:

 

 • Ledelsesholdet udvælger baseret på subjektiv analyse af følgende kriterier: 
 • Nuværende resultater og resultatudvikling (inklusiv Junior og Senior niveau).
 • Commitment til træning og udvikling på alle områder af præstationer (fysisk, mentalt, taktisk osv.).
 • Attitude både på og uden for pisten i fægtemiljøer og ved fægterelaterede aktiviteter (træning, konkurrencer, rejser til og fra events).
 • Fysisk og mentalt præstationsniveau.
 • Bidraget til holdet både med hensyn til fægteniveau og kultur.

  

 • Automatisk udvælgelse:
 • Ved at opnå to top 64 resultater i Senior World Cups inden for en 1-årig periode.

(fra stævner med minimum 100 deltager. Top 32 resultater tæller fra stævner med 75-100 deltager. Under 75 deltager, tæller stævnet ikke).

Fægtere der er optaget i EP vil løbende blive vurderet med baggrund i de subjektive kriterier som beskrevet i pkt. 3.1. Hvis fægtere ikke opfylder kriterierne jf. pkt. 3.2. skal de til stadighed retfærdiggøre deres deltagelse gennem de subjektive kriterier.

Fægtere der bliver udvælgt automatisk på grund af deres resultater vil stadig bliver forventet at opfylder de subjektive kriterier jf. pkt. 3.1.

En som helst fægtere i Elite Projektet der ikke viser et højt niveau af engagement og attitude i træning og når de repræsentere DFF (til stævner, træningslejre etc) kan mister deres plads på holdet og de støtte til de tre årlige træningslejre.

Se bilag 2 for nuværende EP fægtere.

 

 1. Udvælgelse af Seniorlandsholdet

Udvælgelsen af fægtere til seniorlandsholdet mhp. hold-events til Senior World Cups samt EM og VM vil primært ske mellem fra fægtere i EP. I tilfælde af, at der er færre end fire fægtere til rådighed inden for EP, kan fægtere fra uden for EP udvælges for at sammensætte et fuldt hold.

Udvælgelse af de enkeltpersoner til holdet foretages af ledelsesholdet med hovedvægt på hver enkelt persons engagement i teamet samt den overordnede EP mission. Engagement vil blive vurderet ud fra følgende kriterier.

- Tilgængelighed for World Cup hold-events samt EM og VM på hold.

- Deltagelse og højt engagement / professionalisme i træningen sammen som et hold.

- Gennemgang af konkurrencer, med videoanalyse, sammen med personlig træner eller sportschef.

Hvor der er ikke nogen signifikant forskel mellem fægtere på disse kriterier vil fægternes fægteniveau blive inkluderet i vurdering.

I tilfælde af fægtere, der ikke bor i København og derfor har reduceret adgang til træning med holdet, vil der blive indgået individuelle aftaler om, hvordan de kan vise deres engagement til træning.

Vurdering af disse kriterier starter fra den 19. september 2017.

Det er vigtigt at bemærke, at udvælgelsen til individuelle events ved EM og VM stadig er sket i henhold til elite-udtagelseskriterierne, der er tilgængelige på DFF hjemmeside. Individuel udtagelse til disse events betyder ikke automatisk valg til holdet, men kun at de fægtere skal være rede til at deltage på holdet, såfremt de udvælges.

 

Med venlig hilsen

DFF's Sportschef og Eliteudvalg

 

Bilag 1 - trænere

Bilag 2 - fægtere

Overordnet information om projektet.